DRUHY SNÍDANÍ
SNÍDANĚ-druhy:
SLOŽITÁ- je jednoduchá snídaně obohacená o:
- studený nápoj (ovocné a zeleninové šťávy, džusy, minerální vody,…)
- ovocné a zeleninové výrobky
- ovoce, zelenina
- mléko a mléčné výrobky (sýry, jogurty, tvarohy, …)
- vejce a vaječné výrobky
- ryby a rybí výrobky
- obilninové výrobky (ovesné kaše, obilninové kaše, corn – flakes, …)
- studené pokrmy (salámy, nářezy, …)
- teplé pokrmy (párky, klobásky, …)
SEKTOVÁ-
složena z vydatného teplého pokrmu, pečiva a malé lahvičky
šumivého vína, nabízí se zpozdilým hostům, po skončení
servisu snídaní jako určitá náhrada
SLAVNOSTNÍ- doplněná přípitkem (sektem, koňakem), podávána při
setkání politiků, před odletem letadla, pokrmy se podávají
na společných mísách, teplé nápoje v konvicích
STRAVOVÁNÍ SKUPIN-charakteristika:
-Stravování hostů 3x denně
-oběd je doplněn ovocem,vydatná snídaně jako náhrada svačiny
-poslední den hostů , by měl probíhat slavnostní formou ( raut, banket..)
-Během schůzek klientů nabízíme nabídkové stoly.
BANKET-
průběh se řídí stanoveným protokolem
· podává se dohodnuté menu
· hosté sedí u společné tabule podle zasedacího pořádku
· obsluhující mají společné nástupy a odchody
· na začátku nebo během hostiny se pronášejí slavnostní přípitky
· doba konání je v poledne nebo večer
RAUT-
jsou volnější formou pohoštění
· vhodné je pořádat je pro 30 a více hostů
· doba konání je neomezená, od dopoledne až po pozdní večer, liší se nabízený sortiment
pro všechny hosty nemusí být místo k sezení
· připravuje se seznam pokrmů a nápojů (ne menu)
· pokrmy a nápoje s připravují na nabídkové stoly
· hosté si sami překládají – obsluha pouze pomáhá
· některé pokrmy mohou porcovat a nabízet kuchaři
· na 20-40 hostů se počítá 1 obsluhující
· sortiment pokrmů má být vhodný pro konzumaci bez nožů
DRUHY
1. Klasický (pouze pohoštění)
2. Reklamní (pohoštění spojené s předvedením produktů)
3. Obchodní (pohoštění spojené s předvedením produktů)