CHarakteristika postav, I. část

11.03.2011 20:57

CHARAKTERISTIKY POSTAV V KNIZE

První část

Hlavní postavy:

SHAYNE-             Mladá brunetka s aktivním životem. Vzhledově velmi sympatická a krásná slečna. Lehce zapadne do kolektivu, a hlavně do takového, do kterého by nejméně čekala. Lehce se dokáže zamilovat, ale k lidem není moc otevřená a nakloněná. V Česku působí spíše jako snílek a bezbranná holka, která do všeho byla zavlečena. V Americe musí svou roli změnit, jelikož tam jí jde o život. Na koleji, kam byla poslána babičkou, se setkává s mnoha lidmi, a né všichni dokáží její oblíbenost a slávu snášet dobře. Hlavně Naomi, která se snaží Shayne odklidit z cesty. Proto také musí změnit svůj postoj chování. Tady se z ní stává neohrožená, nebojácná a hlavně tvrdá postava, bojující za své, ale i za práva ostatních. Na koleji je to boj o holý život. V domě u babičky se opět mění na tu obyčejnou milou dívku, která je bezhlavě zamilovaná do Dannyho, i když se kolem ní motá spousta jiných. Ví co chce a taky si za tím jde.

DANNY-              Nejlepší kamarád Shayne, ale taky její láska. Shayne byla ta jeho celý život, ale bojoval o ní celou dobu. Nakonec odjel do zahraničí, a po jeho návratu se rozhodl dobýt srdce Shayne na dobro. Když dospěl, změnilo se jeho chování a vzhled na absolutně mužské. Ví co chce. Chce Shayne a za tím si také půjde. Uvědomuje si, že jí ublížil a chce to napravit. Dokáže pro jeho milovanou osobu udělat cokoliv. Jen neví, jestli Shayne udělá to samé.

NELLY-                  Po čase stráveném v pasťáku, se její pochodové myšlenky úplně mění. Stává se z ní nenávistivá dívka, která se chce pomstít za svou minulost feťačky. Nenávidí Shayne, ale ve skrytu duše jí chybí. Celý život strávily spolu, a její přítomnost jí chybí. Její nenávist je ale větší. Nedokáže unést svůj osud a páchá sebevraždu.

Vedlejší postavy:

MICHAL-             Nevlastní otec Shayne. Úspěšný podnikatel, který ovšem nemá nikdy dost. Matku Shayne bere jako součást života, ale jenom tu finanční. Dělá si zálusk na její firmu a nehodlá proto chodit daleko. Podvádí v daňových podvodech a snaží si nahrabat co nejvíce. Pro ublížení Shayne taky nechodí daleko. Už několikrát jí tvrdě napadl, a nelituje toho. Je pro něj jen obtíž. Jeho syn David, který s nimi taky chvíli bydlel, se zabil na motorce. Jeho podnikání ale neskončí dobře. Před odletem do Ameriky, ho na letišti zatkne policie, a Michal si jde sednout do chládku, na pár let.

MATKA-              Do té doby, než zjistila, jaká je Shayne, byla snad tou nejlepší matkou pod sluncem. Od té doby, co se upnula na Michala, v domnění že jí miluje, se všechno změnilo. Začala brát Shayne jako nespolehlivou feťačku, a v životě věřila už jen Michalovi. Vše se změní až si uvědomí, jak se její dcera změnila v Americe a že všeho lituje. Snaha o nápravu bude obrovská. Matka Shayne je úspěšná podnikatelka, která svou firmu vede perfektně. Ovšem jen do té doby, než zjistí, že majitelkou už není ona, ale někdo úplně jiný. Michal její prodej zprostředkoval zcela perfektně. Nakonec stejně pozná, kdo je pro její život důležitý a vrátí se k otci Shayne.

PETR-                    Pravý otec Shayne. Od jejího mládí, kdy opustil rodinu, žije v New Yorku jako uznávaný veterinář. Odchod od jeho dcery ho moc mrzí a do dnešní doby si nenašel novou ženu. Pořád nedokáže skousnout nevěru jeho ženy. Miluje dobrodružství, a proto neváhá a bere Shayne na výlet do Jižní Ameriky, po stopách křováků. Rychle ale změní rodičovský postoj, když se Shayne nakazí smrtelnou virozou. Už nechce dceru spustit z očí. Po menších ústupcích odjíždí s jeho bývalou ženou do Česka, kde mají zachránit její firmu před zavřeným Michalem. Tam si uvědomí, že stojí bojovat o srdce ženy, kterou přes deset let pořád miluje.