Charakteristika postav, II. část

12.03.2011 07:57

 

 CHARAKTERISTIKA POSTAV

II. ČÁST

 

VEDLEJŠÍ POSTAVY:

BABIČKA-            Žena na pokraji šedesátky, ovšem s obrovským elánem a chutí do života. Stará se ochotně a skvěle o svou rodinu v domě, ale také o zvířata a má malé zahradnictví. Celý život byla ta dobrosrdečná, ale v ohrožení se dokáže postavit do boje za sebe i za svou rodinu a blízké. Shayne si zamilovala hned když jí uviděla a nehodlá o ni přijít.

DĚDA-                  Starší pán, kterému už táhne na sedmdesát. I přesto má podobně jako babička chuť a sílu do života.Je to kutil. Nejraději by pořád něco podnikal se svými mužskými přáteli ale  babička už ho zdržuje doma. Miluje karty a novodobou techniku. Má svůj chov tří Fríských koní a na ně nedá dopustit. Miluje svou rodinu a operovává ji, ale Shayne si zamiluje nejvíce. Je to jeho jediná vnučka. Na sklonku života se rozhodne věnovat jí celé jmění za vyhrané výstavy a soutěže s koňmi. Pak spokojeně umírá.

MEGGIE-             Je neteří babičky a dědy. Je to dcera babiččiny sestry, která spáchala sebevraždu. Neunesla fakt, že její dcera trpí leukémií a brzy zemře. Díky babičce, se Meggie daří lépe, ale její psychický stav je stále vážný. Nedokáže se vzpamatovat ze sebevraždy svojí matky. Je to podivná osoba, vycházející jen s babičkou. Nejvíce času tráví na hrobu matky, který je na zahradě pod velkým stromem. Nechodí do školy ani nemá žádné přátele. Díky leukémii dochází jen k doktorovi. Částečně ztratila i řeč. Nenávistně se potlouká po domě jako duch a s nikým nepromluví, na nikoho se mile nepodívá. Shayne je jí trnem v oku.

JESSIE-                  Navždy milující Shayne. Je to syn Lory a Fabiena. Přistěhovaly se do domu před deseti lety jako podnájemníci, ale už tam zůstali napořád. Jessiemu je osmnáct a studuje sportovní gymnázium. Nejraději je s klukama venku, ale jakmile se vrátila Shayne, snaží se co nejvíce času trávit s ní. Nevzdává se ani když ví, že její srdce patří Dannymu. Jessie miluje fotbal a svého psa Tima. Nedají na sebe dopustit.

PATRIK-                               Patrik žije v New Yorku. Je to učeň od Petra, který ho zaučuje veterinu. Pracuje s ním už přes čtyři roky a pojal Patrika téměř za svého syna. Bydlí nedaleko od sebe. Patrik je naprosto zaujatý veterinou, ale i potom si najde čas na jeho oblíbený chov koní, který má společný s dědou Shayne. Jakmile se Patrik setká s Shayne, je do ní blázen. Taky ví, že má u ní větší  šanci než Jessie. Nebojí se začít románek s ní, a nedojde mu, jak lehce jí může zranit. Jeho role končí, když se ve městě objeví Danny.

HONZA-              Bývalý přítel a nevlastní otec Shayne. Byl první a jediný muž, na kterého si Shayne jako na otce přivykla. Miloval jí i její matku. Bohužel jeho zálibou a životem bylo horolezectví. To se mu také jednou v Alpách stalo osudným. Zabil se na místě, a Shayne s mámou opět zůstaly sami. Honza byl velmi oblíbený i u babičky, kam si pravidelně dojížděl pro horolezecké potřeby.

LORA A FABIEN-              Manželé kteří se přistěhovali do domu babičky jako podnájemníci na rok. Cesta byla douhá a za tu dobu se z nich stali nejlepší přátelé a v domě už zůstaly napořád. Měli spolu syna Jessieho. Jsou to milující rodiče a sympatičtí chápaví lidé. Nikdy by neublížili ani mouše a Fabien je komediant celého domu. Spolu s dědou vyvádějí různé blbiny a podílejí se i na chovu Frísáků. Lora je spíše starostlivá matka, která se snaží Jessieho dovést na lepší úroveň. Mnohokrát radila Shayne ve věcech a vždy měla pravdu. Zabývá se numerologií a předpovídá tak osud celému domu. Někdy i to, co ostatní už nechtějí slyšet.