Zrádná Svině...

01.01.2011 19:34

                                                BYLO NEBYLO….

       Žily kdysi, kdesi dvě obyčejné holčičky. Žily v obyčejných domečcích s obyčejnými hodnými rodiči. Roku 1999 se poprvé potkaly. Bylo to přesně v první školní den, a jim se od té doby změnil svět. Od té chvíle nebyl den, nebyl týden, nebyly prázdniny, kdy by ty dvě nebyly spolu. Jako jediné kamarádky byly na sobě takřka závislé. Jedna víc, druhá míň. Nikdy je nic netlačilo a naopak všechno je spojovalo. Snad nebyl víkend kdy by jedna nespala u té druhé, kdy by nechodily spolu ven a nejezdily s rodiči na výlety. Jmenovaly se Kačenka a Markétka.

     Kačenka byla ta hodná , dobrotivá duše, co by pro tu druhou udělala cokoliv. Byla velmi citově vychovávána její mamkou, která ve všem ty dvě podporovala ale na Markétku se pořád pohlížela z vysoka. Měla v nich ale důvěru. Kačenka byla jako starší sestra Markétky. Byla neohrabané kuře, které na přechodech nezastavovalo, zvířata jí dělala problém, byla sice chytrá ale i nebyla. Plamínky jí šlehaly z očí. Kačenka byla přesný opak. Starala se o ní a vychovávala. Kačenčina mamka, dávala Markétce to, co doma neměla, lásku.

      Ty dvě toho spolu zažívaly více než dost, ale nejvíce toho začaly zkoušet až když  jí Kačenka vzala s sebou na chatu. Markétka nikdy nebyla na chatě a ani nikde tak dlouho bez rodičů. Byla vděčná jako malá holka. Teprve s nimi poznala co je rodina.  S Kačenkou měly v podkroví pokoj celý pro sebe a zažívaly spolu to, co by Markétka v životě zažít nemohla, jelikož  její rodiče by jí to nikdy nedovolili. Od té doby už to nebyla Markétka a Kačenka ale BEST FRIENDs. Markétka poznala jak dobře je na chatě bez rodičů a od té doby nemohla jet Kačenka bez ní. I když už jí měla plnou hlavu nemohla jí říct ,, NE ,NEPOJEDEŠ S NÁMI.“ Tak byla hodná. Rodiče Markétky také nezahálely. Brali  holky na výlety na šlapadla, na koně, do muzeí, ale nikdy to nebylo jako s rodičema Kačenky.  

Čas ubíhal a Markétka s Kačenkou žačaly dospívat. Markétka nikdy neměla nikoho jiného než Kačenku. Nemohla jít nikdy ven s nikým jiným. Byla plně zívislá na ni. Za to Kačenka Markétku k životu nepotřebovala. Klidně si zašla ven s kýmkoliv jiným nebo jen tak sama se psem. Markétka zatím seděla doma na zadku a nudila se. Pokaždé prosila aby šla Kačenka k ní spát. Z prvu jí to nedalo a pokaždé přišla, ale ke konci jí to už přišlo ohrané a vymlouvala se na různé věci.Její přítomnost jí už nebyla tak zajímavá. Chodily spolu jen do města na nákupy, psaly si po internetu a sem tam jely na víkend na chatu. Kačence se ale zdálo že je Markétka jako okova na noze, jako osina v zadku.

Psal se srpen 2009 a Kačenka si našla prvního kluka. Byl o skoro deset let starší. Úplně jiná liga než dětinská Markétka, která se ve svých 16-cti chovala na 12. Kamarádství pomalu ustupovalo. Kačenka už neměla chuť se scházet s nezkušenou Markétkou, která zabitě seděla doma den co den a po chatu si psala s kluky, kteří byly stejného názoru jako ona- dětinského. Kačenka si užívala volnosti a možnosti jezdit sama na chatu. Jenže jak čas utíkal, vyprchala ze vztahu ke svému protějšku i láska a rozchod byl na světě. V únoru, o půl roku později, se Kačenka vrátila ke své Best Friend a hledala útěchu z rozchodu u ní. Na chvíli se přátelství zase obnovilo. Kačenka pomáhala Markétce se vším, protože ona neměla tak dobrý vztah s rodiči jako Kačenka. Nebyl tedy měsíc kdy by Kačenka nekupovala Markétce tampony, protože ona se styděla jít pro to do obchodu, nebyl měsíc kdy bi jí nekupovala lístek do autobusu, protože ona se styděla, nebyl týden, kdy by jí nezachraňovala na přechodě a nakonec nebyl žádný údiv když jí Kačenka v Tescu musela kupovat její první kondomy.

Jako malý fracek, vrhla se do svohejo prvního vztahu s klukem. Nevybrala si zrovna nejlíp. Mladý vesnický kurevník, co myslel jenom na to jak Markétku svést. Do krásy měl daleko, ale pro Markétku to byl přímo princ na bílém koni. Bodejť by ne, když o ni jako první projevil zájem. Zamilovanost ale dlouho netrvala a Kačenka nastoupila na post rádce a utěšovatele. Proč taky né, když i ona pomáhala jí. Po chvíli ale přišel další Markétčin úlovek. O něco mála starší soused jejího bývalého. Z vesnického děvkaře přešla na vesnického machra a sk8boardistu. Tady už přišly Markétce kondomy z Tecsa vhod. Moc času neuplynulo a dostal jí do postele. A kde byla láska? Asi rychle vyprchala, když si za necelé tři týdny našla Markétka dalšího prince, a do dnešní  doby stálého.Podváděla vesnického machra a vysmívala se mu do ksichtu. Ale jak to tak bývá, vrátil jí to v pomluvách se vší vervou. Opět přišla Kačenka jako utěšitelka.Dnes děkuje Bohu že neskončila s princem od Markétky. Michal- její otrok, byl původně zamýšlený pro Kačenku. Díky bohu přišla tehdy nečekaná praxe a ona si nemohla s Michalem psát a on přesedlal na snadnější cíl-Markétku. Ovšem aspoň gentlemansky napsal Kačence sms že má pro ní náhradu. Svého nejlepšího kamaráda Patrika.

Znělo to jako pohádka. Nejlepší kamarádky se najednou zamilují do dvou nejlepších kamarádů. Okamžitě začaly plánovat společné akce a budoucnost. Jenže každá pohádka jednou končí. Markétka už najednou nikoho nepotřebovala. Druhý seznamovací den chtěla dostat Michala ale místo toho dostala pěknou opici. Ve vedlejší ,,vesnici,, byly slavnosti.   Markétka pořád házela kukadla na svého vysněného, ale on po zhlédnutí toho divadla ztratil odvahu. Markétka se poprvé dostala k alkoholu a pod jeho naprostou kontrolou dělala ostudu všude možně.Kačenka už v doprovodu Patrika jí chtěla pomoct, protože o ní pořád měla strach ale zbytečně. Kam přišla, tak spadla na hubu a udělala rozruch kde se dalo. Každý raději dělal že jí nezná.Tahle scéna na Michala opravdu nezabrala.

Pořád chodila Markétka s Kačenkou ven v doprovodu kluků.Dny ubíhaly a opět byla další akce.Všechno zase nabralo rychlý spád a Markétka ve správné roli fracka se chopila alkoholu. Je zbytečné tady popisovat co se dál dělo. Markétka konečně chopila svého prince, avšak za jakou cenu. Musely jí tahat domů, kde pozvracela co se dalo. Její rodiče ve vidině, že jejich hodná holčičia z gymplu je nevinně venku. Kačenka dostala strach protože o ni zase měla obavy.Pořád ji brala jako tu malou Markétku. Bála se zavolat vlastní mámě natož  tyranovi tatovi Markétky. S boží silou se dostala domů, ale největší problémy za to měla Kačenka. Jen proto že toho malého fracka nehlídala, jenom proto že si Markétka myslela že to projde. Od té doby přišel mezi dvěmi nejlepšími kamarádkami zlom. Stále chodily ven jako čtyřka ale už si neměly co říct. Ovzduší mezi nimi chladlo a nejlépe bylo každému samotnému.

Konverzace na icq utichly a z Markétky se stal opravdový závislý malý fracek, který ze závislosti na Kačence přesedlal na závislost na Michala. Je a byl  to  přeslazený vztah, který Kačenka nikdy s Patrikem neměla a proto jí přišel naprosto odporný a nepochopitelný.Michal byl vždycky na půl ženská, takže nebylo divu že nejlepší kamarádku  už nepotřebovala. Ten rozmazlený malý blonďák, který už od pohledu vyzařoval nesnesitelnou přeslazeností byl na Markétce stejně závislý jako ona na něm. Byla to jeho princezna. Falešná princezna.

Těm dvou od té doby patřil svět. Michal se vykašlal i na poslední kamarády a svojí princezničce kupoval jen ty nejdražší dárky. Nebylo divu, že k velké hádce mezi oběma páry nebylo daleko…  Pohár trpělivosti přetekl. Na icq se strhla válka mezi nejlepšími kamarádkami a nejlepším kamarády. Nikdo se neznal od dětství líp než oni čtyři, a proto to byla válka vskutku citově tvrdá, protože kdo vás může více ranit než přítel, který o vás ví všechno? Markétka už Kačenku nepotřebovala a pohrdala jí i jejím Patrikem. Naopak Kačenka mohla vyřvat na Markétku všechno co jí za ty roky od nejlepší kamarádky nakoplo.

Hádky byly opravdu tvrdé a nelítostné. Slzy, nadávky, pohrdání, výsměch… Došlo i na lámání chleba.Kačenka nesnášela Michala pro jeho přeslazenost, Markétka nesnášela Patrika pro jeho nejspíše vzhled, Michal zase nesnášel Kačenku a Patrika proto že s ní chodí. Nevadilo by jim ani moc to, že si už nemají co říct a na ulici se jen tak pozdraví. Kačenka  se pořád snažila být ta hodná a udobřovat vztahy. Několikrát Markétce brečela téměř na rameni že jí to mrzí ale nebylo jí to nic platné když Míšanek bránil svojí princeznu. Od té doby války ustaly.Až po dobu, kdy Michal všem dokázal že nikoho nepotřebuje. Vymazal si všechny bratra a sestry z FB, Nechodil za kluky do hospody a napsal Kačence že oni nikoho nepotřebujou. Dokonalost sama ne? Všechno to dovršilo jízdou Patrika a Michala autobusem. Princ si strašně stěžoval že ho Patrik ani nepozdraví a jednoduše na něho sere. A přitom to byl on, kdo Patrika nepozdravil.Nakonec to dovršil nádherným nápisem na FB zeď: ZKLAMAL SI MNĚ ŠMEJDE!

    I ukončilo se kamarádství mezi Michalem a Patrikem které nesporně bylo už od školky.

 Ovšem nemělo by to takovou dohru nebýt toho rozmazleného francka Markétky. Posilněná přítomností svého prince, poslala Kačence jasnou ,,kudlu do zad“ Kačenka by se ani tak nedivila kdyby tam nestála jasná věta: BYLA JSI TO TY, KTERÁ CELÝ ŽIVOT DOLÍZALA….

 

    Od té doby  jsem se jí neozvala. Nemá smysl psát jí něco jiného. Ale uvažte sami, pokud jste pozorně četly celý příběh. Jedna věta a jak dokáže vzbudit v člověku výsměch a nenávist. Dnes nemůžu ani na jednoho z nich pomyslet, a myslím, že oni to mají podobně. Možná s malým rozdílem, CÍTÍ SE VÍTEZOSLAVNĚ, PROTOŽE PŘECI TO NEBYLA ONA KDO CELÝ ŽIVOT DOLÍZAL, TO JÁ SE MÁM CÍTIT  JAKO PES!

               Děkuji ti za všechno ZRÁDKYNĚ! A pokud tohle budeš někdy číct, tak věz, že já budu první kdo se ti vysměje do obličeje až se vy dva zrádci rozejdete. Protože kdo ti teď už zbyl? Už jen ten pes, protože sis proti sobě poštvala už i ten poslední zbytek přátel! Hodně štěstí v životě MILÁ PŘÍTELKYNĚ!